Placeholder

Harm Edens: ‘Dit was het nieuws’ komt sterk terug

‘Dit Was Het Nieuws’ keert niet terug als een door Omroep MAX gereanimeerd programma waar al lang de sjeu uit is. Dat heeft Harm Edens beloofd op Radio 538. Deze week werd bekend dat Dit Was Het Nieuws na een paar jaar afwezigheid weer terugkeert bij de NPO, al is nog niet duidelijk bij welke omroep. “Het is leuk dat we terugkomen, maar het moet niet zo zijn dat je denkt: MAX heeft een oude show gereanimeerd. Het moet een fris, goed, modern programma worden“, zo vertelt hij.

Waarom wordt Dit Was Het Nieuws ineens weer van stal gehaald? “Je weet het nooit. Soms lijkt Jan Smit ineens wat hipper en nu denken ze bij ons ineens: het was toch wel leuker dan we dachten, of: retro is hip. I don’t know, maar ik vind het heel nuttig dat het programma weer komt. De samenleving dendert door en je hebt mensen nodig die namens ons kijken of alles wel goed gaat en of het wel klopt.”

Ook de teamcaptains zijn nog niet bekend. “Het is een beetje prematuur allemaal, want Frans Klein is stiekem een beetje te vroeg uit de school geklapt. Ik wist het eigenlijk ook niet dat het deze week in de tv-bladen stondOver de teamcaptains kunnen we nog niets zeggen. Of ze al zijn gekozen? Nou, het gaat de goede kant op.”

Jan Jaap van der Wal, die jarenlang aan het programma verbonden was, zegt: “Misschien dat ik er ooit nog wel eens in verschijn, maar wat ik nu gelezen heb is dat Harm Edens zeker terugkomt. Verder zijn ze volgens mij ook nog bezig met de invulling van de teamcaptains. Het zijn allemaal vrienden van mij die dat programma aan het maken zijn, dus er doen veel lijstjes de ronde.” Of hij ervoor te porren is? “Dan moet ik even goed in mijn agenda gaan kijken natuurlijk. Het is geen gesloten hoofdstuk, absoluut niet.”

bron: Mediacourant