Hart

Het is vijf jaar geleden dat de wereld van Reinout Oerlemans met een harde klap kwam stil te staan. Op het hockeyveld werd hij onwel. Reinout kreeg het benauwd en sloeg onmiddellijk alarm; een operatie na zijn hartinfarct redde zijn leven. Inmiddels blaakt hij weer van gezondheid, maar de schrik zit er nog altijd goed in. Reinout moet stress zien te vermijden en dus heeft de voormalige soapster zakelijk een stapje teruggedaan. Reinout doet het rustiger aan, hij brengt meer tijd door met zijn vrouw en kinderen. In Los Angeles, waar het gezin woont, hebben ze het hartstikke naar hun zin. Al leek hij onlangs toch enorm te genieten van zijn flitsbezoek aan onze hoofdstad.

In het mooie Amsterdam kreeg volkszanger Dario onlangs bijna een hartverzakking toen hij met geweld tegen de grond werd gewerkt en zijn belager er met zijn exclusieve horloge vandoor ging. Dat hij enorm geschrokken is van deze brutale beroving, zal Estelle Cruijff als geen ander begrijpen. Zij was enkele maanden geleden ook slachtoffer van het dievengilde. Op straat werd zij beroofd en mishandeld. Estelle houdt nog altijd haar hart vast als ze haar huis verlaat, ze is doodsbang voor een nieuwe confrontatie met de boeven. Of ze de criminelen ooit zal kunnen vergeven, zal de tijd moeten leren.

Soms gaan er jaren overheen eer iemand over zijn hart kan strijken als er sprake van onrecht is geweest. Neem Marianne Weber. Na een flinke ruzie om geld verbrak zij het contact met haar producer Emile Hartkamp. Maar na jaren van heibel hebben de twee zich eindelijk verzoend. Marianne is blij dat Emile weer deel van haar leven uitmaakt. Het siert de zangeres dat ze zo resoluut een streep door het verleden kon zetten. Ook Kim Feenstra wil niet blijven hangen in vroegere tijden. Terugblikken op haar duistere verleden, daar heeft het model geen zin meer in. Liever geniet ze van de mooie reizen die ze maakt met haar hartendief…

Chantal Braspenning

Hoofdredactie