Beter Laat Dan Nooit Alles 26062023 Ajdj (34)

Henny Huisman: ‘Ad Visser heeft het decor van Toppop opgegeten!’

In de vertrekhal van Schiphol staan Henny Huisman, Ad Visser, Frits Barend, Edwin Rutten en Estavana Polman klaar om te vertrekken voor ‘Beter laat dan nooit’. Als het gesprek komt op de grote variatie in eten in de landen die de heren gaan bezoeken -namelijk Zuid-Korea, Nepal en Cambodja-, zegt Ad dat hij erg makkelijk is op dat gebied. Henny: “Ja, dat heb ik allang gezien, jij eet alles.” Ad reageert: “Inderdaad, ik kijk ernaar uit, lékker man! Ze kunnen koken daar hoor, in die landen, góh!”

Henny wacht geen tel af en zegt: “Ja maar Ad, jij eet alles hè? Jij bent gewoon een kannibaal als het moet. Ik ben wat kieskeuriger wat dat betreft. Even voor de mensen thuis: het schijnt zelfs dat Ad in 1988 toen hij zijn laatste show voor ‘Toppop’ heeft opgenomen, het decor heeft opgegeten.” Ad is niet onder de indruk van Henny’s rappe grappen: “Feit is wel dat ik dat decor heb meegenomen, ja. Ik heb het nog.” Waarop Henny weer inhaakt: “Ach wat leuk. Zo heb ik de desk van de ‘MiniPlaybackShow’ nog bewaard, die staat nu bij Beeld& Geluid. Een beetje opscheppen mag in dit programma, toch?”

Henny vergeet daarbij natuurlijk dat de camera’s van ‘Beter laat dan nooit’ nog niet aan staan, maar duidelijk is wel: de toon is gezet! Zijdelings laat Henny nog weten dat hij ervan droomt om de Mount Everest eens te zien en ook hoopt hij eens getuige te kunnen zijn van een openbare crematie. Mocht het Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat worden aangedaan, dan is dat iets voor Ad Visser.

‘Beter laat dan nooit’ is vanaf 30 augustus te zien op SBS6.

Foto: Andries Jelle de Jong