Henny Huisman Museum 180322 Ajdj (1)

Henny Huisman & Jacques d’Ancona: maatjes voor het leven

Vrienden voor altijd zij ze. Jacques d’Ancona, die jarenlang samenwerkte met Henny Huisman bij de Soundmixshow, onderhoudt nog altijd een warme band met de presentator. De theatercriticus zou ook weer met hem willen samenwerken.

“Tijdens de Sterrenplaybackshow en later de Soundmixshow werden we vrienden voor het leven”, vertelt de 86-jarige d’Ancona in De Telegraaf. “We bellen, mailen, appen en delen lief en leed. Nagenoeg alles bespreken we: geluk, verdriet, ziekte… noem maar op. Henny en ik kennen geen geheimen voor elkaar.

“D’Ancona en Huisman leerden elkaar kennen in de jaren tachtig en werkten tot 2002 samen bij de Soundmixshow. Momenteel zitten ze allebei in de jury van de nieuwe SBS-talentenjacht Ranking the Talent. De theaterrecensent zou wel vaker willen samenwerken met zijn goede vriend. “Als het aan mij ligt, gaan Henny en ik weer samen een programma maken”, zegt d’Ancona. “Het liefst iets waarin ik, net als toen, eerlijk, helder en scherp mijn mening mag geven. Niet dat ik echt heimwee heb naar de tv-studio’s. Zo gretig als Henny is om weer op de buis te zijn, ben ik niet.”

Bron: nu.nl / foto: AJDJ