Henny Huisman trots op Glennis Grace

Henny Huisman is de muzikale pappa van Glennis Grace: ”Ik weet alles nog van haar deelname aan de ’Soundmixshow’ in 1994. We hadden toen als extra onderdeeltje van de show dat ik de kandidaten met een cameraploeg opzocht om hen te vertellen dat ze mee mochten doen. Glennis zat op school in Almere en ik stapte die klas binnen met draaiende camera. Er brak volledige paniek uit. Ik vertelde haar dat ze mee mocht doen aan de ’Soundmixshow’ en dat ze op televisie zou komen. Ze won toen de voorselectie, maar ook de uiteindelijke grote finale.”

“Haar zangkunsten waren toen al fenomenaal. Wat zij als tienermeisje al kon met haar stem, dat was fantastisch. Nadat ze bij ons had gewonnen, ben ik haar niet meer uit het oog verloren. Links en rechts kwam ik haar tegen en ik heb ook optredens van haar meegemaakt waarvan ik erg heb genoten. Als we elkaar treffen, doet ze erg warm en vriendschappelijk tegen me. Ik ben misschien wel een beetje haar ’muzikale vader’, zegt ze dan. De media schrijven weleens dat ik haar heb ’ontdekt’, maar ik vind dat elke artiest zichzelf ontdekt. De ’Soundmixshow’ was een springplank voor haar.”

“Dat ze in ’America’s Got Talent’ vrij casual is begonnen en niet meteen in de eerste voorronde met een glitterjurk op het podium verscheen, is denk ik alleen maar goed. Ze heeft zichzelf gepresenteerd als een soort huismoeder en dat heeft veel sympathie opgeleverd. Die glitterjurk komt vanzelf wel, ze bouwt het goed op.”

glennis-grace-27091520