Henriette Jet De Nijs 26022023 Ajdj (7)

Henriëtte de Nijs: zorgen voor Rob én Julius

Op een showbizzfeest georganiseerd door Ronnie Tober, treffen we Henriëtte de Nijs, de vrouw van Rob de Nijs. Rob is thuis gebleven omdat hij te zwak is wegens de ziekte van Parkinson. Henriëtte, kortweg Jet, praat met Party over de soms ingewikkelde situatie thuis. Ze moet zorgen voor haar zieke man, maar ook voldoende aandacht geven aan hun elfjarige zoontje Julius. “Het zit in mijn aard dat ik graag wil dat iedereen tevreden is en voldoende zorg en aandacht krijgt. Ik hou zoveel van beiden… Toch zal er misschien een punt komen waarop ik een moeilijke keuze zal moeten maken. Als de zorg voor Rob te heftig wordt en alle aandacht naar hem gaat, dan gaat dat ten koste van Julius en dat mag natuurlijk niet. Ik zal dan de knoop moeten doorhakken om me meer op Julius toe te leggen. Hij moet later ook kunnen terugkijken op een mooie jeugd. We willen dat hij beseft dat hij er ook toe doet. Dat weet hij wel hoor, hij begrijpt hartstikke veel. Hij is ongelooflijk empathisch, heel gevoelig.”

Rob De Nijs Met Zijn Partner Henriette Koetschruiter De Nijs
ANP

Foto Henriëtte: Andries Jelle de Jong