Nlb 26711177

Herman Finkers: per ongeluk op het podium

Herman Finkers (68) is al vele jaren bekend als cabaretier en zanger uit Twente. Hij staat bekend om zijn droogkomische stijl. Hoe Herman op de bühne belandde, vertelt hij in ‘Libelle’: “Dat gebeurde per ongeluk. Ik zocht naar het antwoord op de vraag ‘waartoe ben ik hier op aarde?’. Bij toeval kwam ik erachter: als ik op een podium ga staan en ik maak grappen, dan vinden mensen dat leuk. Ik kom uit een familie van sterkeverhalenvertellers. Als mensen in Almelo zeiden ‘Het is er een van Finkers’, bedoelden ze: zijn verhaal moet je met een korreltje zout nemen. Op verjaardagen riep de koude kant van de familie vaak als er iets werd verteld: ‘Maar zo is het helemaal niet gebeurd!’ Dan antwoordde mijn oom Leo: ‘Maar voor hetzelfde geld was het wel zo gebeurd, en dit is toch veel leuker?’”

Foto: Brunopress