Boekpresentatie 'allememaggies'

Het gaat slecht met clown Bassie

Het gaat niet goed met clown Bassie van het beroemde duo Bassie & Adriaan. De gezondheid van Bas van Toor gaat hard achteruit, zo laat zijn familie weten aan ‘De Telegraaf’. De voormalige clown lijdt al langere tijd aan een auto-immuunziekte.

Bas’ dochter Liesbeth laat weten dat er de afgelopen weken complicaties bij zijn gekomen. Ze vertelt: “Mijn vader heeft onder meer problemen gekregen met zijn darmen”, legt ze uit. “Hij krijgt regelmatig een antibioticakuur tegen allerlei infecties en hij ligt veel op bed. Je ziet hem langzaam achteruitgaan, maar gelukkig zijn er ook nog dagen dat hij even opkrabbelt.”

Toch is de humor gebleven bij Bassie, zo vertelt zijn dochter: “Ondanks de malaise van het ziek zijn, is hij die de afgelopen jaren niet verleerd. Maar niet meer zo uitbundig als vroeger, omdat praten ook steeds moeizamer gaat. Mijn vader heeft natuurlijk ook niet het eeuwige leven, maar zolang hij nog in ons midden is, willen wij er als familie voor hem zijn.”

Ook Bassies broer Aad (80), die bekend werd als acrobaat Adriaan, maakt zich zorgen: “Bas kan alleen nog met zijn rechterhand bewegen, om bijvoorbeeld de afstandsbediening van de tv te gebruiken”, vertelt hij vanuit Spanje. “Voor de rest heeft hij overal hulp bij nodig. Er is weinig hoop dat er ooit nog verbetering in zal komen. Het is verdrietig om Bas zo te zien. Hij had zijn oude dag iets anders voorgesteld. Dit verdient hij echt niet.”

Foto: Hollandse Hoogte