Bridget Maasland

Het grote succes van winkel Bridget Maasland en haar familie

Het gaat heel goed met Melting Pot, het bedrijf van Bridget Maasland, haar ouders en haar broer. Party is benieuwd hoe mensen in andere landen de webshop van Melting Pot hebben ontdekt. ”Met social media kom je veel makkelijker over de hele wereld. Blijkbaar hebben we toch wel een winkel met bijzondere spullen. Wij kopen op een andere manier in. Heel erg onze eigen smaak. Het is als je bij ons binnenkomt (in de Eerste van der Helststraat 46 in Amsterdam, red.), altijd gezellig. Er staan véél spullen in een te kleine winkel, haha. Voor die gezelligheid hebben ze in Amerika niet echt een woord, maar de mensen vinden het leuk blijkbaar.”


Hoe is de taakverdeling tussen je ouders, broer en jij?
”Mijn broer staat echt zes dagen per week in de winkel. Hij doet het meeste werk. In coronatijd werden alle zeilen bijgezet en toen heb ik samen met mijn ouders en broer ook bestellingen ingepakt.”


Er wordt gezegd dat je met familie geen zaken moet willen doen. Hoe slagen jullie erin dat het samenwerken wel goed gaat?
”Wij gooien wel alles eruit. Als Hagenezen zijn wij heel direct. Dat wil niet zeggen dat er geen irritaties zijn of akkefietjes. Tuurlijk zijn die er wel. Maar dat is in elke familie. Ik denk dat ik maar een aantal mensen in het leven écht vertrouw en dat is mijn familie, dus ja… Ik denk dat je daar geen buil aan kan vallen. Misschien is dat in andere families anders, maar bij ons is dat altijd zo geweest. Mijn eerste vriendje, waar ik nog steeds heel goed contact mee heb, hij is Joods, zei ooit: ’Je echte vrienden zijn de mensen waar je bij kan onderduiken als het nodig is.’ Ik ben niet Joods, maar ik heb het wel altijd onthouden en begrepen wat hij daarmee bedoelde, en dat is ook zo. Je echte vrienden zijn vaak maar op één hand te tellen.”