Marco Bakker 07042023 Ajdj (35)

Het wonder van Marco Bakker: tachtig plus & hartstikke fit

Het succes van het tv-programma ‘Beste Zangers’ is ieder seizoen weer ongekend. Dit jaar ervaart ook Marco Bakker (85) hoe populair de show is en wat dat doet met de deelnemers. Party zocht hem thuis op in het Limburgse Margraten en daar troffen we een bijzonder fitte tachtiger aan. “Ik fiets gemiddeld vier keer per week en op de andere dagen wandel ik.”

Marco, wat ziet u er stralend fit uit. Hoe gaat het met uw gezondheid?

“Goed! Ik heb net weer een bloedonderzoek gehad en alles is goed. Toevallig kreeg ik vanmorgen de uitslag. Ik laat dat regelmatig doen, dat vind ik op mijn leeftijd gewoon verstandig. Alles is weer prima, dus daar ben ik blij mee.”

De uitslag van uw bloedonderzoek berust op cijfers en statistieken. Maar hoe voelt u zichzelf?

“Over het algemeen uitstekend, maar op dit moment heb ik wat last van mijn rug. Dat heb ik al langere tijd. Ik heb ooit een paar jongens uit zee gered en daar heb ik een rugblessure aan overgehouden. Die is eigenlijk nooit echt overgegaan. Nu komt daar natuurlijk ook de leeftijd bij kijken…”

U bent 85 jaar. Wat zegt dat getalletje u?

“Niet veel. Ik zit in de huidige editie van ‘De beste zangers’ en ik voel me als een vis in het water met collega’s die vijftig jaar jonger zijn dan ik. Het programma is in Spanje opgenomen en onlangs hebben we via een soort reünie de laatste aflevering alvast met zijn allen gekeken. Onderling hebben we contact met elkaar gehouden. Vanaf de eerste dag is er eigenlijk nooit een merkbaar verschil geweest in leeftijd. Qua benadering, omgang met elkaar en mogelijkheden die we hebben dan zijn we steeds elkaars gelijken geweest.”

Foto: Andries Jelle de Jong