birgit schuurman

Hoe alles met hobbels en omwegen gaat voor Birgit Schuurman

Ze is allang niet meer ’de zus van’, want Birgit Schuurman (41) heeft een fraaie carrière als zangeres en actrice. Als Party haar treft tussen de koeien, raken we in gesprek over haar zoontje Chico, de moeilijke periode in haar huwelijk en haar geheime nieuwe hobby. In Party 43 het hele interview met Birgit, hieronder alvast een stukje:

 

We treffen je op een kinderboerderij voor de presentatie van de kinderboeken van je zus Katja. Je knuffelde net met een koe, maar je hebt geen agrarische achtergrond toch?

”Nee hoor, maar we zijn wel opgegroeid in een dorp. Eieren gingen we op de fiets halen bij een boerderij. Appels kochten we bij een appelboer. Ik ben wel dorps opgegroeid, maar nu woon ik al jaren in Amsterdam. Ik vind het belangrijk dat kinderen wel weten waar onze zuivelproducten en groenten vandaan komen. In een supermarkt zag ik een keer een meisje dat aan haar moeder vroeg of de boterham- worst van Bob de Bouwer ook echt door Bob de Bouwer wordt gemaakt. Dan mis je als kind éven een schakeltje. Daar waak ik wel voor bij mijn eigen zoontje Chico, die volgend jaar tien wordt.”

Wat vind je nog meer belangrijk voor je kind?

”Lezen, lezen en nog eens lezen. Door te lezen ontwikkel je je vocabulaire en leer je om zinnen en teksten te begrijpen zonder dat je die paar moeilijke woorden die erin staan, hoeft te kennen. Je leert de context interpreteren. Lezen vind ik dus heel belangrijk.”