Catherine Keyl 19092022 Ajdj (23)

Hoe blijft Catherine Keyl zo hip?

Catherine, wat moet je ervoor doen om er zo uit te zien?

“Nou, ik heb wel een klein liftje laten doen, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Ik had een enorme kalkoenhals en die hebben ze weggehaald. Verder is het belangrijk dat je geïnteresseerd blijft in alles wat er om je heen gebeurt. Kijk, sommige vriendinnen van mij hebben kleinkinderen, en die zitten dan bijvoorbeeld op TikTok. Dan hoor ik die vrouwen klagen: ‘Wat is dat toch voor stom iets, dat TikTok!’ Maar dat zul je mij niet horen zeggen. Ik wil dan juist weten: wat is dat, wat kun je ermee, waarom is het zo populair? Dat is een totaal andere houding. Als je altijd geïnteresseerd blijft in anderen en van anderen wilt blijven leren, dan word je niet oud.”

Die betrokken en nieuwsgierige houding houdt jou geestelijk fit, maar dat zegt nog niets over hoe je eruitziet…

“Ik probeer wel een beetje met de tijd mee te gaan. Sommige vrouwen die dertig jaar geleden zijn begonnen met blauwe oogschaduw, dragen dat nu nóg. Die hebben dus niet in de gaten dat dat helemaal niet meer in de mode is… Ik hou dat allemaal wel bij. Als ik reis, ga ik altijd naar modewinkels, kijk ik wat er aan nieuwe make-up is, welke nieuwe schoenen er zijn. Ik zou niet zonder die instelling kunnen leven.”

Je ziet er ook altijd hartstikke hip uit.

“Dat is aardig, dank voor het compliment. Kleding betekent veel voor een uiterlijk.”

De rest van ons grote interview met Catherine Keyl staat deze week in Party.

Foto: Andries Jelle de Jong