Eddy Zoëy Adj (33)

Hoe Eddy Zoëy onverwacht veel geld verdiende…

De grootste solohit van Eddy Zoëy is ‘Bijna’ van het album ‘Succes jongen’. Hoewel het op 2 bleef steken in de Tipparade, werd het wel een bekend nummer. In Panorama vertelt Eddy: “Dat heeft op papier inderdaad niet gescoord, maar ik heb daar zeker anderhalve ton aan verdiend in guldens, want ik had zelf de rechten. Het is uitgebracht bij een platenmaatschappij, Dureco, maar ik had in die tijd geen publishing-contract meer. Ik was zo slim geweest om dat niet te verlengen, daarom staat het nummer volledig op mijn naam. Ik kreeg geen airplay met Bijna, maar de grap was: je had toen de zender V8 en die hadden een uurtje zendtijd op televisie zonder programmering. Dus wat deden ze in dat uurtje? Clips uitzenden. En in dat uurtje zat ik een maand lang ongeveer elke dag met Bijna. En het kwam op verzamelcompilaties met Nederlandse liedjes. Dat was goud geld verdienen. Ik heb wel meerdere mazzeltjes gehad met muziek waarvan ik dacht: wauw, dat had ik niet zien aankomen. McDonald’s stopte cadeautjes in de Happy Meals, ooit was dat een heel klein boomboxje. Dan drukte je op play en speelde hij een liedje van Kim-Lian van der Meij, dat ik geschreven had. Daar heb ik 15.000 euro voor op mijn rekening zien verschijnen. Op die manier kwamen er meerdere liedjes van mij toch bij de mensen in de huiskamer terecht.”

Foto: AJDJ