Erwin Koeman Anp

Hoe Erwin Koeman en zijn Emmy het al 35 jaar met elkaar uithouden…

Toen Erwin Koeman (62) jonger was, bestonden er nog geen datingapps. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal ontmoette zijn vrouw Emmy, met wie hij 35 jaar getrouwd is, in een café. Aan Party vertelt Erwin: ”Voor Emmy was het sowieso geen liefde op het eerste gezicht. Voor mij geldt ook dat ik niet meteen helemaal hoteldebotel was, maar ik liep er uiteindelijk wel achteraan.”

Over voetballers hoor je vaak dat ze niet lang bij dezelfde vrouw kunnen blijven. Erwin is dit jaar al 35 jaar met zijn vrouw getrouwd. Hoe is hem dat gelukt? ”Weet je, in elk beroep komen scheidingen voor. Er is overal wel wat. Ook bij ons. Maar ik ken wel meer voetballers die al heel lang bij hun vrouw zijn. Het is elkaar ook wat vrijlaten natuurlijk, af en toe geven en nemen. Emmy en ik houden er niet van om 24 uur per dag op elkaars lip te zitten, waardoor wij ieder ook onze eigen dingen doen.”

Foto: ANP