Inloop Award Uitreiking

Hoe gaat het met Leontine en Mary Borsato na vervolging Marco?

Het is ongetwijfeld een grote klap voor de familie van Marco Borsato dat de zanger door het Openbaar Ministerie vervolgd wordt voor onzedelijk gedrag met een minderjarige. Huisvriend Leco van Zadelhoff vertelt kort hoe het met Leontine gaat nadat het nieuws naar buiten kwam.

Hand onder rok

Marco Borsato wordt ervan bedacht het slachtoffer ‘onzedelijk te hebben betast’. Het misbruik zou plaats hebben gevonden tussen 2014 en 2019, toen Marco een vriend van de familie was. Hij zou haar intieme lichaamsdelen hebben betast en met zijn hand onder haar rok zijn gegleden. Daarop wordt Marco ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Marco is teleurgesteld

De reactie van Marco op het nieuws is bekend. Via zijn advocaten laat hij weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van het OM om hem te vervolgen. Er loopt nog een onderzoek: die van de aangifte van Marco Borsato tegen de aangeefster in de zedenzaak en haar moeder. De aangifte is gedaan vanwege smaad en/of laster en het doen van een valse aangifte. Het is nog niet bekend of hier een vervolgingsbeslissing genomen wordt.

Hoe is Leontine eronder?

Hoe het met het gezin van Marco gaat, blijft gissen. Leco van Zadelhoff wil er in de uitzending van RTL Boulevard desgevraagd niet veel over kwijt. “Ik geloof in dit land en ik geloof in de rechtspraak van dit land. Hij wordt vervolgd, maar is nog niet veroordeeld”, aldus Leco.

“Dat het allemaal heel heftig is, mag duidelijk zijn”, vervolgt de visagist van de sterren. Hij heeft contact met Leontine gehouden nadat hij het nieuws hoorde. Op de vraag hoe het met haar gaat, zegt Leco dat het ‘oké’ gaat.

Mary Borsato

Mary Borsato, de moeder van Marco, gaf onlangs al aan dat ze in spanning het nieuws rondom haar zoon afwacht. “Elke dag sta ik op met de gedachte: wat staat me nu weer te wachten?” zegt ze daarover. “Marco heeft zijn verhaal bij mij één keer gedaan. Dat is voor mij genoeg”, vervolgt Mary. “Ik heb hem in mijn armen genomen en hem verteld dat hij niet bang moest zijn. Ik was er zeker van dat alles goed zou komen.”

“De pijn en het verdriet die nu al ruim anderhalf jaar het leven van mijn zoon beheersen, zijn ook míjn pijn en verdriet. En meer dan dat, ik voel het dubbel.” Wat er met Marco gebeurt, is het ergste wat een moeder kan overkomen, vindt Mary. Maar ze houdt hoop. “Ik ben ervan overtuigd dat Marco goed uit deze affaire zal komen.”