Hoe gezond is Dolf Jansen?

”Je lichaam is je vrijheid, je mag er alles mee doen.” Zo denkt cabaretier Dolf Jansen over zijn afgetrainde, sportieve lijf. Hij springt er heel zorgvuldig mee om, zo vertelt hij: “Je kiest er zelf voor of je gezond met je lijf omspringt of ongezond. Of je er piercings aan hangt of het met tattoos beschildert. Je mag er van alles mee doen. Maar ik wil graag weten hoe het met me gaat.”

Dolf, die voorheen voorstellingen verzorgde als onderdeel van het duo ’Lebbis & Jansen’ maar nu al jarenlang solo opereert, kiest ervoor om zijn lijf intensief te trainen en het tegelijk nauwlettend in de gaten te houden. Zo meet hij bijvoorbeeld elke dag zijn hartslag. ”Zolang het op de juiste manier klopt, weet ik dat het allemaal nog werkt”, vertelde Dolf eens. ”Zo lang mijn hart goed werkt, leef ik nog. Ik doe dagelijks aan hardlopen omdat het me interesseert wat ik kan volhouden en hoeveel ik fysiek aankan. Ik let een beetje op wat ik eet, drink en binnenkrijg; ik hoop dat dat gezond is. Daar ben ik mee bezig.”