Harry Slinger Boekpresentatie 15042024 Ajdj (272)

Hoe Harry Slinger zijn Marijke veroverde: afgepakt en ingepikt!

Onlangs verscheen de biografie van Harry Slinger, opgetekend door voormalig Drukwerk-bandlid Edwin Gitsels. Op de muzikale boekpresentatie vertellen Harry en zijn vrouw Marijke wat ze ook in het boek uit de doeken doen: Harry pikte Marijke af van de toetsenist van de band.

Marijke hoorde namelijk aanvankelijk bij Joop May, in de beginjaren de keyboardspeler van Drukwerk. Toen Marijke na afloop van een optreden in 1979 aan Harry vertelde dat ze vakantie had, maar nog niet wist wat ze zou gaan doen, nodigde de zanger haar uit voor een tochtje met een binnenvaartschip naar Friesland. Ze zouden de volgende dag vertrekken met een groep jongeren en er was een begeleidster te weinig, dus Marijkes aanwezigheid zou goed uitkomen. Ze ging mee. Harry weet het nog als de dag van gisteren: “De eerste nacht liep Marijke met haar ziel -en haar slaapzak- onder haar arm in de rondte op zoek naar een plek. De jongeren sliepen in kooien, de leiders legden hun luchtbedden neer in een gezamenlijke ruimte die de volgende ochtend weer opgeruimd moest zijn voor het ontbijt. Ik zei tegen Marijke: ‘Kom hier bij mij liggen.’ Dat deed ze. En ze is nooit meer weggegaan. Dat moment vergeet ik mijn leven niet. Ik zei: ‘We kunnen de slaapzakken ook aan elkaar ritsen, dan hebben we het niet koud meer. We lagen onder een glazen dak, het bliksemde en donderde. We zijn in elkaars armen in slaap gevallen hebben we elkaar nooit meer losgelaten.”

Het hele artikel over Harry Slinger staat in de nieuwe Party deze week. Daar vindt u ook de mogelijkheid om het boek te winnen!

Foto: Andries Jelle de Jong