Hoe het écht zit tussen Mattie & Marieke…

Mattie en Marieke zijn een gouden duo op de radio. Maar ook als ze van zender gaan, blijven ze close. “We appen de hele dag en ’s avonds sturen we elkaar een voice memo van wat wie die dag hebben gedaan en hoe het gaat”, vertelt Marieke aan Grazia.

Het duo spreekt elkaar ook buiten de show vaak. “We hebben altijd wel contact gehouden”, vertelt Marieke aan het blad. Er gaan dan ook regelmatig geruchten dat ze meer zouden zijn dan collega’s… “Ik vind het altijd een compliment als mensen denken dat wij een setje zijn”, aldus Marieke. Collega Mattie kan dit alleen maar beamen. “Blijkbaar zien mensen een chemie tussen ons, maar een chemie hoeft niet altijd verliefdheid te betekenen. Als je met een man samenwerkt zegt niemand: ‘goh, ben je verliefd op hem?’ en dit is een beetje hetzelfde.”

Hoewel ze het supergoed met elkaar kunnen vinden, bekent Mattie dat hij eigenlijk niet verliefd kan worden op Marieke. “Dan wordt het voor de show zo kwetsbaar en dat is niet goed. Als ik dat gevoel zou hebben gehad, dan was ik denk ik niet aan het programma begonnen.”

Dat is duidelijk, puur vriendschappelijk dus. Maar juist die bijzondere band zorgt ervoor dat het een feestje is om naar Qmusic te luisteren. Maar ook de radio-dj’s zelf genieten intens van hun werk. Marieke: “Wat ik echt zo leuk vind aan de ochtendshow, is dat ik om 9 uur ‘s ochtends al meer heb gelachen dan menig mens op een hele dag doet. En dan is het 9 uur. We hebben zo veel lol.”

Al was het voor haar wel even wennen, toen ze aan de bak ging met Mattie in de ochtend. “Ik heb nog nooit intensief met één iemand samen gewerkt en dat is wel heftig, in a good way. Het is wel heel erg tof om iemand te hebben met wie je echt een team bent.”

bron: RTL Boulevard