Hoe hou je een lekker zacht babyhuidje in de winter?

IJzige kou, de warmte van de verwarming en ruwe stoffen; ze kunnen de huid uitdrogen en geïrriteerd doen aanvoelen. Gelukkig is het eenvoudig om de oorzaken van een droge winterhuid te bestrijden en je huid een hele winter lang soepel te houden. Dep bijvoorbeeld na het nemen van een warme douche de huid droog en breng een dikke hydraterende crème aan, om het vocht in je huid vast te houden.

Houd het natuurlijke vochtgehalte van je huid vast en bestrijd de droge winterhuid met de volgende tips…

Vochtige lucht

Zowel de kou buiten als de verwarming binnen zorgen voor droge lucht in de slaapkamer. Een luchtbevochtiger helpt niet alleen om beter te slapen, hij zorgt er ook voor dat je huid ‘s nachts meer vocht krijgt, waardoor ze zich beter kan herstellen.

Een graadje minder

Het eerste wat je doet als het buiten koud is, is de verwarming hoger zetten. Maar centrale warmte kan de lucht in je huis nog droger maken. Probeer de thermostaat op een koele maar comfortabele stand te zetten 20º tot 22º graden om een gezonde huid te behouden.

Smeren maar!

Kies tijdens de wintermaanden voor een gezichtsreiniger op crèmebasis en breng toners spaarzaam, of helemaal niet, aan. Deze bevatten namelijk vaak alcohol, die je huid verder kan uitdrogen. Houd een gezonde huid door na het wassen te hydrateren. Je kunt het beste een volle, hydraterende crème of zalf in de winter gebruiken in plaats van een lotion. Wanneer je huid droog is en jeukt, stop dan met het gebruik van producten die alcohol en parfum bevatten, zodat je huid zijn natuurlijke oliën behoudt.