Hoe Katja Schuurman de dood in de ogen keek…

Katja is letterlijk als de dood voor de dood. Ze is in haar leven weleens door het oog van de naald gekropen, gelukkig kon Magere Hein nog net ontweken worden. In ’JAN’ vertelde Katja over haar bijnadoodervaring: ”Bijna ben ik met de auto in een ravijn geflikkerd. Op Cuba, ergens in de bergen, met een vriendin. We raakten in een slip, want ik zat de hele tijd om mij heen te kijken – genietend van het mooie weer en het nog mooiere uitzicht. Ik zette dat ding in z’n achteruit, en hij deed niks meer. Die vriendin pakte een sigaret en begon heel hard te lachen. ”Dit is niet grappig,” zei ik. Toen ik wilde uitstappen, zag ik dat de voorwielen al boven het ravijn hingen, de auto balanceerde op de rand… In Party 51 vertellen we hoe dit angstaanjagende avontuur afliep en hoe haar relatie met Freek haar angst voor de dood wat lichter maakt.