Hoe Kim Kötter haar kinderen achterliet…

Haar zoontjes Muck en Youp waren de reden dat Kim Kötter zo lang moest nadenken over haar deelname aan ‘Expeditie Robinson’.  Toch ging ze. Party vroeg Kim hoe ze het thuis had geregeld.

Het moet voor jou, als moeder zijnde, best moeilijk zijn geweest om zonder je kinderen op het vliegtuig naar de Filipijnen te stappen. Wat heb jij voor je vertrek allemaal geregeld zodat je met een gerust gevoel weg kon?

”Ik heb knuffels van mezelf laten maken, video’s opgenomen en een boekje gemaakt. Ik heb er ook voor gezorgd dat er cadeautjes naar Muck en Youp werden gestuurd. Het is tijdens mijn ’Expeditie Robinson’-deelname, waarvan ik niet mag zeggen hoelang het in totaal geduurd heeft, allemaal goed gegaan met mijn zoontjes. Toen ik weer terug was in Holland, waren de jongens heel blij om mij weer te zien. Muck en Youp vinden het nu ook tof om naar mij in ’Expeditie Robinson’ te kijken. Overdag gebeurt dit, want zondagavond half negen is te laat.”
Wat heeft ’Expeditie Robinson’ op persoonlijk vlak met je gedaan?

”Ik ben erdoor terug naar mijn roots gegaan. Ik voelde mij daar weer het meisje van het platteland. Ik was als jong meisje echt een soort Pippi Langkous. Ik speelde alleen maar met jongens, met mijn neven. Ik had maar één vriendin. In ’Expeditie Robinson’ kwam de Kim van vroeger naar boven, iets wat ik mooi vond om te ervaren. Als ’Expeditie Robinson’ mij nogmaals voor het programma zou vragen, zeg ik daarom meteen ’ja’. Het is een onvergetelijke ervaring geweest.”