Portretten Nick Schilder, Zanger

Hoe Nick Schilder betoverd raakte door een gitaar…

In de serie ‘Sleutelmomenten’ van de Leeuwarder Courant vertelt Nick Schilder over zijn eerste kennismaking met live gitaarmuziek. Dat gebeurde bij de buren: “Toen ik acht jaar was, hoorde ik een oudere buurjongen in de tuin gitaar spelen. Het was de eerste keer dat ik kennismaakte met livemuziek uit een instrument. Ik was gewend aan liedjes op de radio en uit de cd-speler, maar dit was anders. Het kwam zó binnen dat ik over niks anders meer kon praten en meteen op gitaarles wilde. Dan is het een geluk om in Volendam op te groeien, want bij ons woont bijna in iedere straat wel iemand die gitaarles of pianoles geeft. Een gitaar aanschaffen hoefde niet, want mijn moeder had in haar jonge jaren gitaarles gehad. Haar instrument lag nog bij ons op zolder. Ik weet nog precies dat ik bijna betoverd was toen ik hem uit de hoes haalde en voor het eerst over de snaren streek.”

De rest is geschiedenis. Jarenlang was Nick de helft van het duo Nick & Simon en nu werkt hij aan een solocarrière.

Foto: ANP