rico-verhoeven

Hoe rijk is Rico Verhoeven?

Hoewel hij net zijn eerste hoofdrol in een internationale film heeft gespeeld, verdient Rico Verhoeven voornamelijk zijn geld met het kickboksen en dat gaat hem zeer goed af. Hij is inmiddels veelvoudig wereldkampioen door onder anderen Badr Hari te hebben verslaan. Ieder gevecht zou vijf ton in het laatje brengen en als hij een gevecht beëindigt middels een knock-out, komt daar nog een bonus van naar zeggen 50.000 euro bovenop. Dat heeft hem tot op heden zeker geen windeieren gelegd.

Scheiding van Jacky

Door zijn riante financiële positie kon Rico zijn ex Jacky zelfs helpen met haar huis. In 2017 hadden zij samen een villa gekocht in het Brabantse plaatsje Halsteren. Hoewel de relatie strandde, bleven de twee nog een tijdje onder één dak wonen. De vraag was namelijk wie van de twee er zou blijven wonen. Uiteindelijk kwam Rico met de oplossing. Hij bleef eigenaar van het huis en nam de hele hypotheeklast op zich. Maar buiten de hypotheek was er ook nog een onderhandse lening van 583.000 euro, geleend van zijn bedrijf Rico’s Business BV.. Normaal gesproken zou Jacky hiervan de helft hebben moeten betalen. Rico heeft echter met de hand over zijn hart gestreken en alle schulden op zich genomen. Daarmee bespaarde hij zijn ex tonnen. En toen Jacky een eigen huis kocht, verstrekte hij middels zijn bedrijf een hypotheek van 310.000 euro, zodat zij niet naar de bank hoefde te gaan. Zo werd Rico dus alleen eigenaar van de villa, die hij al vaker zijn droomvilla heeft genoemd. Tegenwoordig woont hij er met zijn nieuwe liefde Naomy. Hij kocht de villa overigens voor 668.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 912.000 euro. Er zit op de villa zeker een overwaarde van een paar ton. Buiten deze villa kocht Rico recent ook een winkel/bedrijfsruimte plus appartement voor het totale bedrag van een half miljoen euro; en dat betaalde hij met eigen geld. Met andere woorden: hij heeft er geen euro hypotheek voor afgesloten.

Klinkende cijfers
Daarnaast bezit de wereldkampioen kickboksen ook nog twee Aziatische restaurants onder de naam Mood Streetfood. Eentje is gevestigd in Eindhoven en de andere in Leidschendam. Rico runt deze samen met topchef Eveline Wu. Helaas zijn hier nog geen cijfers van bekend bij de Kamer van Koophandel. Dat is wel het geval met de cijfers van zijn bedrijf Rico’s Business B.V.. Die laten zien dat het eigen vermogen eind 2021, de laatste gepubliceerde cijfers, 1,5 miljoen euro bedraagt, terwijl dat een jaar eerder nog 2,3 miljoen euro was. Toch hoeven we geen medelijden met Rico te hebben. Zijn totale vermogen mag zeker op 2,5 tot 3 miljoen euro worden geschat. En dat bedrag zal de komende jaren ongetwijfeld nog gaan groeien.