Hoe smaakt de hachee van Dries Roelvink?
In het najaar krijgen De Ballen Van Dries en De Spies van Dries bij de Jumbo versterking van een authentiek gerecht, namelijk hachee. Om te kijken of het in de smaak valt, heeft Dries Roelvink een tijdje terug voor zeventig man hachee gemaakt in zijn favoriete restaurant La Brochette. Het was een hele klus voor de zanger, want hij serveerde er rode kool bij met aardappelpuree.” Dries maakte de hachee volgens het recept van zijn overleden neef Eddy Roelvink, die twee restaurants en een café in Amsterdam had. Aan Party vertelt Dries: ”Hij gebruikte altijd de hacheekruiden van Jacob Hooy, een authentiek Amsterdams merk. Ik was best gespannen om voor zeventig man te koken en was daarom ’s morgens om negen uur al in het restaurant met mijn boodschappen. Een kok heeft mij geholpen met het aanbakken van de vele uien. Uien slinken erg, dus je moet ze goed in de gaten houden en erbij blijven zodat ze niet verbranden. De hachee heb ik vier uur laten sudderen. Iedereen die binnenkwam zei meteen: ’Wat ruikt het hier heerlijk, wat ben je aan het maken?’”
Foto: Instagram