Placeholder

Humor

In het verleden werd ze nog wel eens kil en afstandelijk genoemd, maar sinds Bridget Maasland bij SBS werkt, is ze warm, open en humoristisch. Ik mag haar graag, ook toen ze nog een ’ijskonijn’ werd genoemd. Als zij achter de desk bij ’Shownieuws’ zit, weet ik zeker dat het weer lachen wordt. Met veel humor baant ze zich een weg door het wel en wee van de sterren, onder wie veel van haar collega’s en soms zelfs goede vrienden. Bridget zwaait nimmer met een verbale hakbijl in de rondte om andere bekende Nederlanders neer te sabelen, maar weet met tact en hier en daar een gepaste grap de meest schokkende nieuwtjes aan de man te brengen. De alleenstaande moeder heeft het naar haar zin bij SBS en dat spat van de beeldbuis. ”Ook buiten het werk doen we veel samen. Als collega’s kennen we elkaar echt”, vertelt ze met een brede glimlach aan onze verslaggever.

Wie niet bepaald met een vrolijke snoet in de camera van onze fotograaf keek, is Youp van ’t Hek. Laat hij avond aan avond zijn publiek in de theaters schateren, prive lijkt hij de lolbroek bepaald niet aan te hebben. Een stijlicoon zal Youp nooit worden, de cabaretier gaat voor gemak. Voor hem geen Italiaans maatpak, maar een Belgisch trainingspak. Dat is dan wel weer lachen… Dat het met Youps oudejaarsconference ook weer ouderwets schuddebuiken wordt, weet ik zeker.

Deze jaarafsluiting werd in de jaren ’80 en ’90 door Seth Gaaikema gedaan. De cabaretier en woordkunstenaar overleed deze week aan hartfalen op 75-jarige leeftijd. Hij stond erom bekend dat hij zijn publiek met een beter gevoel de zaal uit wilde laten gaan dan dat ze erin waren gekomen. Daarom kon hij een show nooit slecht laten eindigen. De cabaretier had gelijk, er gaat niets boven een happy end.

Helaas voor Martijn Krabbé liep zijn affaire met Jacobien niet zo gelukkig af. Ze bleek geen heilig boontje te zijn, maar zou volgens de verhalen een sluwe dame zijn die zich via de slaapkamer van BN’ers omhoog probeert te werken in de showbizz. Zo zei ze eens in een interview: ”Ik zou ’The Voice of Holland’ wel willen presenteren.” En wat wil het toeval? Ze strikte ’The Voice’-presentator himself! Dit klinkt toch best een tikkeltje griezelig. Dat vond Martijn ook en dus speelde hij haar de zwartepiet toe; hij is weer vrijgezel. Maar de presentator staat er niet helemaal alleen voor, op pagina 10 kunt u zien dat hij alweer leunt op een andere vrouw… En Jacobien? Tja, die likt haar wonden nadat ze een lachertje van zichzelf heeft gemaakt.

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie