Marilene En Maurits

Huwelijkscrisis voor prins Maurits en prinses Marilène?

Prins Maurits barstte onlangs in huilen uit toen een interviewer van stadszender AT5 hem vroeg waar hij gelukkig van wordt. De tranen biggelden over zijn wangen terwijl de prins stamelde: ”Het feit dat je samen bent…”. Het doet de geruchten dat zijn huwelijk met prinses Marilène zou wankelen weer oplaaien.

De geruchten dat het sprookje van prins Maurits en prinses Marilène na 25 jaar huwelijk uit zou zijn, gingen al langer. Het zou niet echt meer boteren tussen de twee. Ze zouden nog maar zelden samen op de terrassen in Amsterdam- Zuid worden gezien en de prinses zou meer tijd doorbrengen bij haar dochter Anna dan thuis bij haar man Maurits. Eerder ging ook al het verhaal rond dat Marilène en de prins het besluit zouden hebben genomen om de stekker uit hun huwelijk te trekken zodra de kinderen de deur uit zijn. Anderen meldden met stelligheid dat het echtpaar onder spanning zou staan vanwege financiële problemen. Ze zouden niet goed bij kas zitten, maar wél grote hypotheeklasten met zich meedragen. Het totaal aan hypotheken is inderdaad fors met 3.750.000 euro. Heeft de prins dan zo veel vlees op de botten? Wanneer Party een blik werpt op de drie bedrijven van de prins lijkt dat geen vetpot te zijn.

Miljoenenvilla


Van twee bedrijven worden geen cijfers gepubliceerd bij de Kamer van Koophandel en van Orange Future B.V. dateren de laatste cijfers van 2017. Die laten een negatief eigen vermogen zien van 14.000 euro. Wel bezitten prins Maurits en prinses Marilène twee panden; één in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam en een villa aan het water in Breukeleveen waar zij nagenoeg buren zijn van prinses Mabel. Mabels villa is nog in aanbouw, maar straks kunnen de Oranjes over en weer bij elkaar op bezoek. De koop van de villa in Breukeleveen maakte destijds wel een einde aan de geruchten dat het slecht zou gaan met het huwelijk. Maurits en Marilène kochten deze villa voor 1.995.000 euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 2,1 miljoen euro. De vraag was: waarom zouden ze sámen een miljoenenvilla kopen als hun huwelijk niet goed zou zitten? De geruchtenstroom verstomde daarna dan ook.

Maurits een gevoelige man?

Maar de recente emotionele uitbarsting van de prins op de onschuldige vraag waar hij gelukkig van wordt, doet vermoeden dat er wellicht toch meer aan de hand is. ”Het feit dat je samen bent, het feit dat je…”, begint de prins, terwijl de tranen opwellen in zijn ogen. ”Ik weet niet waarom ik hier emotioneel van word. Maar het feit dat je gezonde kinderen hebt. Dat je gewoon met elkaar een goed leven hebt en dat je dat dus enorm beseft. Ik heb ook vrienden die dat niet hebben, die gescheiden zijn en waar het alleen maar ellende was. Dan besef je dat geluk niet ver weg is of in een mooie auto zit, maar dat zit in gezondheid, samenzijn, interactie…” Is Maurits gewoon een gevoelige man, of schuilt er toch meer achter deze huilbui?

Bron: Party / Beeld: Royalty, ANP