Idols-winnares Nina werkt samen met internationale producer DJ Kenn Colt

Voor haar nieuwe single ‘Bodies In The Sun’ heeft Idols-winnares Nina den Hartog de populaire Vlaamse Deep House DJ en producer Kenn Colt weten te strikken. De tweede single van de zangeres is de opvolger van haar nummer 1-hit ‘Lights Go Out’. Kenn Colt, die de single van Nina produceerde, scoorde eerder dit jaar een mega hit met ‘Feels Like A River’. Die track staat inmiddels op 3,2 miljoen streams op Spotify. ‘Bodies In The Sun’ is geschreven door Daniel Gibson, Daniel Barkman en Leon Palmen, die tevens verantwoordelijk zijn voor de internationale hit ‘Summer On You’ van Sam Feldt.

De nieuwe single van de 18-jarige Nina is geen popsong, maar een Deep House nummer. “Ik vind vele muziekstijlen te gek. Tijdens besprekingen met mijn muzieklabel kreeg ik een demoversie te horen van het nummer ‘Bodies In The Sun’ en was meteen verkocht. Helemaal cool dat hij nu geproduceerd is door een bekende Deep House DJ. Het fijne van deze track is dat ik hem ook makkelijk akoestisch kan zingen; dat ligt dichterbij de sound waar de fans mij van kennen na het TV-programma Idols. Ik vind het zelf  een heerlijk nazomer liedje om bij weg te dromen!”

De 28-jarige Kenn Colt is de officiële DJ van de ‘Pacha Ibiza World Tour’ en speelde wereldwijd op grote festivals waaronder Tomorrowland en TomorrowWorld. Colt is enthousiast over de samenwerking met de Nederlandse Nina: “Ik voelde me heel vereerd toen het management van Nina, de winnares van Idols, mij contacteerde om haar nieuwe single te produceren. Toen ik de vocalen van Nina hoorde, was ik meteen overtuigd van het verhaal en heb enkele projecten aan de kant geschoven om hieraan te werken. Ik ben enorm trots en tevreden met het eindresultaat!”

nina