IJskonijn

De kerstdagen zitten er weer op. Enkele pondjes zwaarder -want wat hebben het konijn en de ijstaart weer goed gesmaakt- rollen we het nieuwe jaar in… Elk jaar op 31 december ben ik weer dolgelukkig als ik om 00.00 uur om me heen kijk en al die vrolijke gezichten zie. We zijn er nog. Weliswaar weer een jaartje ouder, maar de champagne en oliebollen smaken daar nooit minder om. Op naar een nieuw jaar en maar hopen dat het ons allen weer veel moois zal brengen.

Joop van den Ende heeft in ieder geval iets leuks in het vooruitzicht: een verhuizing. Joops huidige huis werd te groot voor hem en zijn Janine. Kleiner wonen stond hoog op zijn lijstje. En als je Joop een beetje kent, weet je dat wat hij in zijn hoofd heeft, ook gebeurt! Hij kocht het huis van zijn voormalige assistente en wordt de buurman van zijn vroegere concurrent John de Mol. Het kan raar lopen in het leven.

Zo stond Ruud Gullit zo’n 25 jaar geleden met de Italiaanse schone Christina Pensa voor het altaar. In zijn stoutste dromen kon hij toen niet voorzien dat ze vele jaren later als aartsvijanden tegenover elkaar voor de rechter zouden staan. Christina wil geld. Veel geld. Ruud is het haasje. Hij heeft namelijk de laatste twee jaar geen centjes overgemaakt voor de kinderen die hij met Christina op de wereld zette. En dat maakt de moeder van twee boos. Woest zelfs. Dat de kids inmiddels al ruim 20 jaar zijn en zichzelf prima kunnen bedruipen, stemt Christina niet milder.

Wat is dat toch met die vrouwen die maar op wraak blijven zinnen? Zet een streep onder het verleden en ga toch eens verder met je eigen leven. Zoek een baan, maak er wat leuks van en stop met chagrijnen! Mensen zijn zoveel leuker als ze lachen en gelukkig zijn. Van een zuur hoofd wordt niemand vrolijk. Neem de hartverwarmende foto’s hiernaast van een stralende pappa Pardoel met zijn vriendin en hun schattige kindjes. Onze fotograaf maakte deze verterende plaatjes op Curaçao.  Zelfs ijskonijn Christina Pensa moet van deze zonnige kiekjes ontdooien. Toch?

Gelukkig nieuwjaar!
Chantal Braspenning
Chef Redactie