Placeholder

Isa Hoes en Vlinder Kamerling: kinderboek ‘Engel’ wordt verfilmd!  

De filmrechten van  het kinderboek ‘Engel’ van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling, dat in 2016 uitgegeven zal worden door Kluitman, zijn verkocht aan Danielle Raaphorst van Incredible Film. Dit maakte literair agent Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literair agentschap deze week bekend.

Isa Hoes zal zelf als creative producer verbonden zijn aan de film, wat betekent dat ze mee zal denken over zaken als script en cast. Het project is een reünie voor haar en producent Danielle Raaphorst, die eerder samenwerkten met de succesvolle film ‘De ontsnapping’. Raaphorst: “’Engel’ is nog niet af, maar gelukkig heb ik wel al stukken mogen lezen en heeft Isa er met veel enthousiasme over verteld. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een geweldig boek wordt. Dit is een avontuur dat ik heel graag met Isa aanga. Het voelt goed. Het maakt me zo enthousiast dat ik niet kan wachten ermee aan de slag te gaan.”

‘Engel’ is een unieke samenwerking tussen Isa Hoes en haar 11-jarige dochter Vlinder. Moeder en dochter zijn momenteel nog volop bezig met het manuscript. “Wat een fantastisch nieuws,” zegt Isa, “ik had nooit gedacht dat ik überhaupt een kinderboek zou schrijven. En nu is er ook nog een filmdeal voordat het boek ook maar in de schappen ligt!”

Ook uitgeverij Kluitman is zeer verheugd met het nieuws. Volgens uitgever Mariska Budding is de deal “een geweldige boost voor auteur, boek en uitgeverij.”

‘Engel’ gaat over een jong meisje dat speciale krachten heeft: ze kan wensen vervullen, maar alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt haar gave te zijn kwijtgeraakt. Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan…

Isa Hoes brak in 2013 door als auteur met haar boek Toen ik je zag, over haar leven met Antonie Kamerling. Het boek werd onder andere genomineerd voor de NS Publieksprijs en voor de Psyche Media Prijs. Er zijn inmiddels meer dan 300.000 exemplaren verkocht.