Jacques Herb 05062023 Ajdj (34)

Jacques Herb vierde kerst met een traantje

Voor Jacques Herb had de afgelopen kerst iets triests. Eigenlijk net als iedere kerst de afgelopen decennia, want de zanger van ´Manuela´ ziet zijn zoons al heel lang niet meer, terwijl hij het liefst natuurlijk ook met hen aan de kaasfondue zou zitten. Jacques vertelt dat hij ondanks dat toch een fraai lichtpuntje heeft gehad in 2023.

Jacques: “Mijn twee zoons heb ik al vijftig jaar niet gezien. Ik heb een videoboodschap voor hen opgenomen die ze zouden kunnen bekijken als ik in de toekomst kom te overlijden. Ik ben daar wel bezig mee, met mijn overlijden. In mijn computer ben ik dingen aan het reorganiseren, zodat mijn vrouw Diny het kan terugvinden als ik er niet meer ben. Ik ben best realistisch. Ik wil het allemaal netjes geregeld hebben, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik sta er zo in: de jaren die ik nog heb, wil ik graag genieten met Diny. Maar de dood is onweerlegbaar. Het is onvermijdelijk, het gaat een keer gebeuren. Ik kamp nog steeds met de naweeën van longcovid. Gevoelige luchtwegen blijven een zwak punt. Ik heb het soms benauwd en heb een tijdje geleden nog drie dagen aan de zuurstof doorgebracht in het ziekenhuis van Deventer. Een fraai lichtpunt in 2023 was het uitbrengen van een vervolg op mijn hit Manuela. Het nieuwe nummer heet Manuela 2.0 en het is overal erg goed ontvangen. Ik ben 77 en blijf nog lekker doorwerken. Ik werk vooral voor de nalatenschap voor Diny. Stel dat ik voor haar AOW-leeftijd overlijd, dan moet zij toch wel een beetje kunnen leven. Ik ben dus eigenlijk aan het sparen voor haar.”

Foto: AJDJ