Placeholder

Jaloerse vrouwen zijn draken!

Uit een onderzoek van online vrouwenmagazine Ze.nl. blijkt dat 64 procent van de vijfhonderd ondervraagde vrouwen onder de 25 jaar zegt weleens een vriendin afgesnauwd, afgekraakt of genegeerd te hebben uit jaloezie.

Van de ondervraagden voelt 63 procent een onderlinge concurrentiestrijd met vriendinnen. Die strijd gaat ver: een kwart van de vrouwen geeft toe liever op stap te gaan met vriendinnen die minder knap zijn dan zij. Als vrouwen zich bedreigd voelen, veranderen ze in nare wezens die niets of niemand ontzien. Dingen die vrouwen doen uit jaloezie kunnen redelijk onschuldig zijn: het afkraken achter de rug om (64 procent) en expres een lelijke foto van de misgunde vriendin op Facebook plaatsen, bijvoorbeeld.

Soms gaan ze echter over tot zwaarder geschut. Zo waren er genoeg dames die expres hun vriendin calorierijke dingen cadeau gaven omdat ze niet wilden dat zij zou afslanken. Ook waren er diverse meiden die aangaven met opzet hun vriendin een lelijke outfit aan te hebben gesmeerd, omdat ze er normaal gesproken altijd zo mooi uitzag. Daarnaast zijn er ook regelmatig (toekomstige) relaties op de klippen gelopen, omdat de dames zelf geïnteresseerd waren in de date van hun vriendin of jaloers waren op haar ’perfecte leventje.’ <Bron: Metro>