Jan Keizer 28092023 Ajdj (4)

Jan Keizer geniet van andere dingen dan zingen

Als de medische wetenschap niet op zo’n hoog niveau had gestaan, was ik er allang niet meer geweest.”

Sinds hij is gestopt met optreden, zit Jan Keizer (74) niet bepaald stil. Party ging bij hem langs in Volendam om te horen wat hij zoal doet. Ook praten we over het bereiken van de mijlpaal van 75, volgend jaar. In de nieuwe Party, die vandaag uitkomt, een uitgebreid interview met Jan Keizer. Hierinder vaste een voorproefje.

Jan, in april volgend jaar word je 75. Is dat een mijlpaal voor je?

“Het is een mooi rond getal en ik ben straks blij als ik het gehaald heb. Ik denk dat ik meer operaties achter de rug heb dan de gemiddelde Nederlander. En als de medische wetenschap niet op zo’n hoog niveau had gestaan, was ik er allang niet meer geweest. Ik ben dankbaar dat ik er nog ben. Mijn vrouw en Marie en ik hebben het er weleens over wie ons allemaal al zijn ontvallen. Best veel van onze bekenden van onze leeftijd zijn er niet meer. Zij maken dus niet meer mee wat hun kinderen en kleinkinderen allemaal doen. En dat vind ik zo verschrikkelijk jammer voor hen. Ik ben dagelijks getuige van dingen die ontzettend leuk zijn om mee te maken. Soms kun je ontzettend trots zijn op iets wat je kinderen of kleinkinderen doen of bereiken. Maar die mensen die ons al zijn ontvallen, hebben dat dus nooit geweten. Ik moet bij die gedachte best even slikken. Over dat soort dingen ga je dus blijkbaar pas nadenken als je bijna 75 bent…”

Foto: Andries Jelle de Jong