Jan Keizer 28092023 Ajdj (4)

Jan Keizer is blij dat hij er nog is

Jan Keizer wordt komend jaar 75. Hoe kijkt Jan daar naar? ”Het is een mooi rond getal en ik ben straks blij als ik het gehaald heb. Ik denk dat ik meer operaties achter de rug heb dan de gemiddelde Nederlander. En als de medische wetenschap niet op zo’n hoog niveau had gestaan, was ik er allang niet meer geweest. Ik ben dankbaar dat ik er nog ben.”

Ontzettend trots op kleinkinderen

“Mijn vrouw Marie en ik hebben het er weleens over wie ons allemaal al zijn ontvallen. Best veel van onze bekenden van onze leeftijd zijn er niet meer. Zij maken dus niet meer mee wat hun kinderen en kleinkinderen allemaal doen. En dat vind ik zo verschrikkelijk jammer voor hen. Ik ben dagelijks getuige van dingen die ontzettend leuk zijn om mee te maken. Soms kun je ontzettend trots zijn op iets wat je kinderen of kleinkinderen doen of bereiken. Maar die mensen die ons al zijn ontvallen, hebben dat dus nooit geweten. Ik moet bij die gedachte best even slikken. Over dat soort dingen ga je dus blijkbaar pas nadenken als je bijna 75 bent…”

Beeld: Party/Andries Jelle de Jong