Jan Paparazzi weer zo gezond als een vis!

In de agenda van Jan Paparazzi (56) staat bij vrijdag 17 augustus 2018 een groot zwart kruis. Die dag markeert de meest heftige ervaring van zijn leven: een hartstilstand schakelde de zo energieke radiomaker volledig uit. Door de doortastendheid van zijn vrouw Sandy werd Jan voor de dood weggehaald. Nu, negen maanden later, zoeken we de kerngezonde beroepsbabbelaar op. ”Ik relativeer meer dan ooit. Het leven stelt maar zo weinig voor.” In Party 23 het hele interview, hier alvast een voorproefje:

Een clichévraag Jan, maar hoe gaat het met je?

”Eigenlijk heel goed. Ik ben sinds drie weken weer fulltime aan het werk bij mijn eigen radioprogramma ’Jan Paparazzi Show’ op de online muziekzender SterrenNL van de AVROTROS. Ik heb dat de afgelopen weken en maanden moeten opbouwen. Een uurtje per dag, drie uurtjes per dag, dat werk. Nu ben ik weer volledig aan de slag, en het gaat goed.”

Daar zul je zelf het meest versteld van staan.

”Nou en of. Ik ben zó ontzettend geschrokken van mijn hartstilstand vorig jaar. Ik had geen klachten en heb ook nooit signalen gekregen. Het gebeurde thuis, ik was ineens patsboem weg en lag op de grond toen mijn vrouw Sandy me vond. Ze belde meteen de alarmlijn en zag dat ik paars aanliep, schuim op mijn mond had en lag te stuiptrekken. ’Hij is dood, hij is dood’, heeft ze gegild. Feitelijk was dat ook zo. Mijn hart stond stil, niets deed het meer, klinisch was ik dood. Sandy heeft me gereanimeerd tot de politie het overnam. Ik weet er niets meer van, heb er geen enkele herinnering van. En dat is maar goed ook, zeggen de doktoren. Het schijnt heel naar en traumatisch te zijn als je je iets kan herinneren van de ellende. Ik heb één iemand gesproken die het zich wel allemaal voor de geest kan halen. Die heeft er een soort permanente doodsangst aan overgehouden.”