Jan Slagter: ‘De verhoudingen in de wereld verharden’

0

Eind november schreef Jan Slagter een mooie blog, die we u niet willen onthouden. Het gaat uiteindelijk over het programma ‘Candlelight’ met Jan van Veen dat via Omroep MAX terugkomt op de radio, maar de inleiding is zorgvuldig gekozen door de omroepbaas.

“De verhoudingen in de wereld verharden. Standpunten worden steeds scherper ingenomen en komen lijnrecht tegenover te staan. Ruimte voor nuances lijkt niet meer te bestaan; het is zwart of wit, voor of tegen. We zien het in de wereldpolitiek, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Zelfs burenruzies worden tot voor de (rijdende) rechter uitgevochten. Wat is er dan mooier dan om af en toe wegdromen en ruimte te geven aan liefde en romantiek? Dat is nu precies de reden waarom wij vanaf januari het legendarische radioprogramma Candlelight – jazeker mét Jan van Veen – gaan uitzenden op NPO Radio 5.

Het is een icoon van een programma, vermaard in de tijd van zeezender Radio Veronica (vanaf 1964) en later te horen op Radio 3, Sky Radio en 100% NL. Zo werd Candlelight één van de langstlopende programma’s van de Nederlandse radio. Met zijn zware, zoetgevooisde stem leest Jan van Veen romantische gedichten van luisteraars voor, omlijst door de mooiste liedjes. We programmeren de radioshow vlak voor het weekend, op vrijdagavond tussen 22.00 en 0.00 uur.”

Share.