jan-smit

Jan Smit heeft mentaal meer rust na burn-out

Jan Smit (35) kwam vorig jaar uit zijn burn-out en voelt zich sindsdien vele malen beter. De zanger en presentator zit nu veel beter in zijn vel, zo vertelt hij tijdens de ‘Road to Rotterdam’-miniserie op YouTube, die is gemaakt in de voorbereiding op het Eurovisie Songfestival. In deze serie geven alle vier de presentatoren van het festival een kijkje achter de schermen.

“Ik heb vorig jaar bijna niets gedaan. Toen had ik ook niet heel veel fut en kracht om dingen te doen”, blikt de Volendamse zanger terug. Jan werkte destijds alleen mee aan de loting van het songfestival en was in mei een van de presentatoren van Love Shine a Light, het alternatief voor het geannuleerde songfestival.

“Ik denk dat ik nu een stuk rustiger ben, dat ik een stuk gecontroleerder in mijn vel zit”, aldus Jan. “Hiervoor was het altijd rennen en elke dag van hot naar her. Ik zat heel veel in het buitenland en tussendoor een stukje songfestival of een stukje dit en stukje dat. Nu ligt echt de focus op het songfestival. Dus ja, dat is denk ik een grote winst.”

De komende maanden hoeft Jan zich alleen nog maar te focussen op de halve finales en de finale. “En dat geeft mentaal heel veel rust.”

Beeld: Instagram