jandino-verhuisplannen-curaçao

Jandino Asporaat maakt nieuw televisieprogramma ‘meer Jandino’

Vanaf vanavond is Jandino Asporaat (40) zes weken lang op televisie te zien met zijn nieuwe programma ‘Dino’s Bezorgservice’. In dit programma zal het dit keer niet alleen om grappen gaan, waardoor het veel beter bij de presentator past.

“Het merendeel van mijn tijd ben ik maatschappelijk bezig. Dat is niet nieuw voor de mensen die mij kennen, maar wel voor iedereen die mij alleen kent van televisie of van de films waarin ik speel”, vertelt Asporaat aan het ANP. “In deze show zit veel meer rust dan in alles wat ik eerder gemaakt heb. En eigenlijk is dat veel meer Jandino.”

De komiek, bekend van onder meer De Dino Show en de Bon Bini-films, slaat met het programma dan ook niet een geheel nieuwe weg in. “Het is eigenlijk een weg die ik altijd bewandelde, maar die niet altijd voor anderen zichtbaar is. Ik zit nu meer op mijn plek dan ooit.”

In Dino’s Bezorgservice, te zien op NPO 1, trekt Jandino door het land om iedere week een ander dorp te bezoeken. Daar brengt hij pakketjes langs bij een aantal bijzondere inwoners en gaat met hen in gesprek. “Het gaat om het contact met die mensen, want dat is er de laatste tijd behoorlijk bij ingeschoten”, vertelt hij met oog op de coronacrisis. “Het afgelopen jaar is de nadruk komen te liggen op angst en zijn we uit elkaar gedreven. De bezorger die met een pakket voor de deur stond, was voor sommige mensen de enige persoon die ze zagen. En zelfs als hij eten kwam brengen, zette hij dat op de grond.”

Jandino gaat dan ook juist op zoek naar verbinding. “We hebben elkaar juist zo hard nodig. Ik wil met deze show mooie verhalen vertellen en hoop dat mensen met een glimlach naar bed gaan.” Van hem mag het namelijk allemaal wel wat vrolijker op tv. “Het is belangrijk dat er een ander geluid komt. Op televisie is er vaak meer ellende dan positiviteit. En het lijkt soms alsof het alleen maar erger wordt. Dan denk ik: er gebeurt nog zoveel meer in Nederland. Er is ook veel geluk en vrolijkheid.”

Niet alleen de bijzondere verhalen spelen een rol in het programma, er is natuurlijk ook ruimte voor humor. Jandino’s alter ego’s Judeska en Gerrie zullen dan ook kort in het programma voorbij komen. “Het is eigenlijk een soort reisprogramma, maar dan een beetje gek en gestoord”, stel Asporaat. “Het is belangrijk dat Nederland goed uit de verf komt en dat mensen een fijne tijd hebben. En we hebben hartstikke mooie dorpen hoor”, zegt hij lachend. “Wijk aan Zee is denk ik nog nooit zo leuk in beeld gebracht.”

Beeld: Instagram