Premiere My Fair Lady

Janke Dekker kondigt solovoorstelling aan

Met ‘Ik volg gewoon mijn hart’ maakt Janke Dekker, samen met pianist Erik Vlasblom, de tot nu toe meest persoonlijke voorstelling in haar ruim 37-jarige carrière. Janke Dekker en haar man Tom Egbers (NOS-sport) raakten het afgelopen jaar verzeild in een trial by media of hoe Janke het zelf omschrijft: “Er overkwam ons een zwaar ongeval en sindsdien zijn wij aan het revalideren. Iedereen is met mijn privéleven aan de haal gegaan en met dit programma pak ik mijn privéleven weer terug. Het is mijn verhaal, ik weet wat er werkelijk gebeurd is. Tegen mijn kinderen zei ik vroeger altijd: ‘Als je niet weet hoe je het moet zeggen, zing dan maar’.” En dat is precies wat Janke gaat doen.

Met deze voorstelling doorbreekt zij de stilte. Alle ervaringen van het afgelopen jaar in een theatervoorstelling. Een voorstelling waarmee zij de ‘soundtrack van haar leven’ brengt. En in die soundtrack zitten veel songs van Barbra Streisand, al jarenlang haar bron van inspiratie en lichtend voorbeeld. Speciaal voor deze voorstelling in een Nederlandse vertaling: “Streisand is een sterke onafhankelijke vrouw, die van elke ontmoediging een aanmoediging wist te maken en zij is voor mij altijd een lichtend voorbeeld geweest.”

Nog nooit was Janke zo persoonlijk. En dus zullen er ook eigen songs in de voorstelling te horen zijn: “Voor wat mij afgelopen jaar is overkomen, had zelfs Streisand geen song”.

De try-outs van de voorstelling beginnen vanaf 13 januari 2024.
Speellijst: https://jankedekker.nl/

Bekijk hier de trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=BMs30KHtaNY

Beluister hier de titelsong:
https://www.youtube.com/watch?v=0fCpGfllQhY

Foto: ANP