Premiere Adele Conny Jasperina

Janke Dekker kreeg psychisch flinke dreun door gedoe rondom Tom Egbers

Janke Dekker heeft mentaal een flinke tik te verduren gekregen door alle heisa rondom haar man Tom Egbers. De musicalactrice zegt zelfs, PTSS te hebben opgelopen door de “trial by media” waar haar man Tom volgens haar mee te maken kreeg. De actrice en oud-voorzitter van meldpunt Mores schreef er een theatervoorstelling over, waarin ze terugblikt op de zaak.

“Door dit hele gedoe is er bij mij PTSS geconstateerd”, vertelt Dekker zaterdag in Trouw. “De voorstelling is de eerste stap die ik zet. Als ik weer wil leven, moet ik mensen weer vertrouwen en ze in de ogen durven kijken. Ik blijf vechten voor een veilige werkvloer.”

De actrice noemt het stuk “een persoonlijke zoektocht naar hoe te overleven”. “Ik noem geen namen, ben niet bezig mijn recht te halen. Ik trek het naar iets universeels.”

Als voorzitter van Mores waarschuwde Dekker vóór de zaak rond haar echtgenoot al voor trial by media, waarbij een bekende persoon al wordt veroordeeld door het publiek voordat een rechter een oordeel heeft geveld. “Je moet je echt afvragen wat het maatschappelijke doel is om mensen zo te beschadigen”, zegt Dekker.

Bron: nu.nl – Foto: Reni van Maren