Jill Goede Leroy De Rouw 011223 Ajdj (7)

Jill & Leroy hebben een kinderwens, maar raken niet in verwachting

Ze zijn al een tijdje bezig om zwanger te raken, maar het is Big Brother-winnares Jill Goede (25) en Leroy de Rouw (32) ondanks vele pogingen nog niet gelukt. Ze hebben zelfs hun huwelijk uitgesteld voor hun kinderwens, zo vertelt Jill aan Party. “We zijn een traject gestart op de afdeling voortplanting van het ziekenhuis, omdat het op de gewone manier niet lijkt te lukken.”

Jill, jullie zijn op social media erg openhartig geweest over de problemen waar jullie tegenaan lopen om in verwachting te raken…

“Ja, we willen het onderwerp graag uit de taboesfeer halen. We zijn een traject gestart op de afdeling voortplanting van het ziekenhuis, omdat het op de gewone manier niet lijkt te lukken. Om je dat te realiseren, was een lastige stap. Als je samen besluit om ervoor te gaan, dan hoop je dat het snel raak is. Maar dat was bij ons niet het geval helaas. Elke keer de teleurstelling dat je niet in verwachting bent, doet best pijn, maar het heeft ons sterker gemaakt samen. Gelukkig heb ik in Leroy een lieve partner die mij door dik en dun steunt.”

Hebben jullie veel complimenten gehad over jullie openheid?

“Heel veel. Ik dacht dat ik één van de weinigen was die met deze problemen rondliep. Ik schaamde me er ook voor om ermee naar het ziekenhuis te gaan. Ik vond het telefoontje plegen al hele stap, dat ik moest vertellen dat het niet lukt om zwanger te raken. Toen ik besloot om het op social media te delen, kreeg ik ontzettend veel bijval van vrouwen die de problemen herkennen of die het ook hebben meegemaakt. Het heeft me erg geholpen om met anderen te praten. Intussen is dat ene bericht van mij meer dan 30.000 keer geliked! Ik vind het nu mooi dat ik er open en eerlijk over kan zijn.”

Foto: Andries Jelle de Jong