Johan Derksen: ‘Huilende Toine heeft RTL een godsvermogen gekost’

Het belachelijk maken van Toine van Peperstraten door de mannen van VI heeft RTL een godsvermogen gekost. Dat vertelt Johan Derksen vandaag in De Telegraaf. Van Peperstraten nam in 2013 emotioneel afscheid van de NOS. Hij moest huilen op televisie en zette een raar piepstemmetje op. Het filmpje daarvan is talloze keren vertoond door de mannen van VI, toen ze nog bij RTL 7 waren. Keer op keer moesten de heren smakelijk lachen om hun emotionele televisiecollega.

Uiteindelijk stopte VI toch maar met het vertonen van de huilende Toine. “We zijn uiteindelijk gestopt met het herhalen van het fragment toen we een factuur kregen van de NOS. Huilende Toine heeft RTL een godsvermogen gekost, maar dat was het waard.”

Is het niet een beetje gemeen om te lachen om iemand die emotioneel is? “Dat waren zo duidelijk krokodillentranen. Hij koos voor het geld en ging vervolgens live op televisie zitten snotteren. Kom nou.” Hoe gaat Derksen eigenlijk afscheid nemen? “Ik heb me voorgenomen om na de laatste keer naar de kapper te gaan. Als de snor eraf is, herkent niemand mij. Dan hoef ik nooit meer de vraag te horen wie er kampioen gaat worden.”

bron: Mediacourant