Society Lunch

Johan Vlemmix woest: ‘Laat Amalia met rust!’

Ook ’s lands grootste Oranje-fan Johan Vlemmix windt zich op over de grappen die Guido Weijers maakte over
onze kroonprinses. In de nieuwe Party zegt hij: ”Laat Amalia met rust, ze heeft het al moeilijk genoeg.”


Johan, wat vind jij er als grootste Oranje-fan van dat Guido Weijers het uiterlijk van prinses Amalia gebruikte om grappig voor de dag te komen?

”Ik vind dat je sowieso nooit grappen over iemands figuur moet maken. Om overgewicht te hebben, is niet iets waar mensen om vragen… Maar sommigen komen bij wijze van spreken al aan als ze alleen maar naar eten kijken. Ik kan eten wat ik wil, ren de hele dag, en kom geen gram aan. Maar ik ken mensen die pakken een kroketje en worden al zwaarder. Natuurlijk zijn er ook mensen die heel veel eten en daardoor dik zijn, maar ook in dat geval vind ik dat die mensen dat zelf moeten weten. Je bent wie je bent. Of je nou 150 kilo weegt of maar 50 kilo, je bent en blijft een mens die gevoel heeft. Voor Amalia vind ik het heel erg dat Guido Weijers grappen over haar figuur maakt. Door bedreigingen kon zij afgelopen jaar al niet gaan studeren, ze kon geen kant op. Om dan ook dit er nog eens bovenop te krijgen… Dan denk ik: is het onderhand niet eens genoeg? Waarom blijft men met dat kind, want het is gewoon een kind, de spot drijven? Zij heeft het al moeilijk genoeg. Laat Amalia met rust en heb het niet elke keer over haar gewicht. Ik bedoel: het meisje is mooi van zichzelf en ontzettend aardig. Ik denk dat zijzelf ook liever maatje 36 had gehad, maar sommige mensen hebben dat niet en krijgen het ook nooit. Klaar.”

Amalia
Foto Amalia: RVD

Foto Johan: Party