Smartlap Marianne En John De Bever Schermafbeelding 2021 02 23

John de Bever & Kees betreuren stoppen Marianne Weber

Marianne Weber geeft dit jaar nog een paar optredens en dan hangt ze haar microfoon aan de wilgen. Na een zangcarrière van 39 jaar vindt ze het mooi geweest. De Bevers vertellen aan Party wat zij van het besluit van Marianne vinden en klappen tevens uit de school over hun vriendschap. John vertelt Party: ”Wij hebben veel gelachen, maar ook veel gehuild.”

John, wat vind je ervan dat Marianne Weber stopt met zingen?
”Ik vind dat jammer, want zij is de koningin van het levenslied. Zoals Marianne zingt, kan niemand zingen. Zij is een fenomenale zangeres. Ik ben er trots op dat ik met Marianne heb mogen zingen. De kracht van Marianne als zangeres is de snik in haar stem. Dat is iets wat je niet kunt leren maar gewoon hebt.”

Kees, waar prijs jij Marianne om?
”Ik prijs haar om het talent dat zij voor liedjesschrijven heeft. Je hoeft haar alleen maar een pen te geven en binnen een paar uur heeft Marianne een liedje op papier staan. Voor het album ’Dat Is De Liefde’ dat John in 2016 met haar uitbracht, schreef zij onder andere het nummer ’Schat Van Mij’. En voor Sieneke ’Donkere Dagen’, een prachtig liedje. Marianne behoort tot de grootste zangeressen van Nederland, maar heeft zich zo nooit gevoeld. Daarom kan zij nu ook afscheid nemen van het applaus, iets wat niet veel artiesten kunnen.”