John De Bever 070222 Ajdj (7)

John de Bever: ‘Probeer zo simpel mogelijk te leven’

Niet alleen lopen onze vaste lasten de laatste tijd per dag op, ook lijkt Nederland wat politieke vraagstukken betreft van de ene in de andere crisis terecht te komen. Party vroeg John de Bever hoe hij naar de huidige situatie in ons land kijkt.

Dat de benzine aan de pomp haast niet meer te betalen is en de gasrekening torenhoog is, blijkt iets te zijn waar John de Bever zich niet druk om maakt. ”Nee, want het is niet anders. Het is zoals het is. Maar ja, het is voor de mensen die een gezin met vier kinderen hebben wel zwaar buffelen, denk ik. Ook de mensen met een minimum inkomen, hebben heel veel problemen. Ik rij elke week duizend kilometer of meer en de diesel kostte bij het tankstation recent €2,35 per liter. Belachelijk is dat. Voor rookwaar geldt hetzelfde. Van de week heb ik als presentje een doosje sigaren gekocht voor mijn goede vriend Johan Derksen. Ik was € 61 kwijt. Daarmee betaalde ik in één week tijd vier euro meer.”

Een goede tip om in financieel lastige tijden op de kleintjes te letten, is volgens John om met kleine dingen al gelukkig te zijn. ”Probeer om zo simpel mogelijk te leven. In plaats van dure wijn, kun je ook wat anders drinken. En een boterham met jam is net zo lekker als een biefstuk of ossenhaasje, snap je? Ik heb ’Expeditie Robinson’ meegemaakt, dus ik weet waar ik over praat. Hier in Nederland zijn we bevoorrecht. We hoeven maar naar de koelkast te stappen en we kunnen eten. Wat het dan is, is helemaal niet belangrijk.”

Foto: Andries Jelle de Jong