John de Mol ‘geniet’ van dingen die misgaan bij RTL

Talpa Network-baas John de Mol geniet ervan als dingen misgaan bij concurrent RTL Nederland. Hij vindt het fijn om daar verhalen over te horen. Dat onthult Patty Brard in haar nieuwe biografie Patty. Na de stukgelopen onderhandelingen tussen Patty en RTL, is ze via Gordon terechtgekomen bij De Mol. Hij nodigde haar uit in zijn riante villa. “Oké, ik ga nu koffiezetten en intussen ga jij mij vertellen wat er allemaal misgaat bij RTL, want daar geniet ik van“, zei de mediatycoon toen, verklapt Patty.

Het is geen geheim dat De Mol en RTL in 2018 grote vijanden van elkaar zijn geworden, toen RTL weigerde om een intensieve samenwerking aan te gaan met Talpa.

De Mol schond toen een gentleman’s agreement om geen sterren en programma’s van elkaar te stelen: hij haalde de mannen van VI in huis. Het lukte hem uiteindelijk niet om The Voice te kapen.

Patty onthult nu ook dat De Mol niet wilde hebben dat haar komst naar Talpa ook op een kaping zou lijken. “Afgesproken werd om het nieuws nog even stil te houden en pas te laten lekken op het moment dat Patty in Thailand zou zijn voor opnames van de zender TLC, zodat ze minder makkelijk bereikbaar was voor de pers“, is te lezen in de biografie.

Het kwam zelfs dubbel goed uit, want hoe meer Patty zich als freelancer zou manifesteren en voor andere zenders dan RTL zou werken, hoe minder het er straks op zou lijken dat John de Mol zijn sterren wegkocht bij de grote concurrent.”

Later loog Patty in de media dat de deal zou zijn gesloten toen ze De Mol tegenkwam in een duur hotel in Thailand. De deal was toen echter al lang beklonken.

bron: Mediacourant