Johnny de Mol beschuldigd van poging tot doodslag

Presentator en acteur Johnny de Mol (41) wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag. De juridisch adviseur van Kaes, Karim Aachboun, bevestigt aan het AD namens zijn cliënte aangifte te hebben gedaan bij het Openbaar Ministerie.

Shima Kaes laat via haar adviseur per e-mail aan het AD weten: ‘Ik kan bevestigen dat ik aangifte heb gedaan tegen mijn ex-verloofde Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag. Onder bescherming van Aachboun durf ik deze aangifte nu wel te doen.’

De aangifte betreft “drie vermeende incidenten uit 2015 – in het Mexicaanse Tulum, in Amsterdam en op Ibiza – waarbij Johnny de Mol zijn toenmalige partner onder meer zou hebben geslagen, geschopt en gepoogd te wurgen. Naast onder meer foto’s waarop de verwondingen van Kaes zichtbaar zijn, is er een document waarin een huisarts spreekt van ‘fysiek geweld’”, aldus het AD. “Aangezien mijn cliënte, mevrouw Shima Kaes, over de Nederlandse nationaliteit beschikt, zijn in deze aangifte ook de strafbare feiten in Tulum en Ibiza meegenomen. Ik zal dan ook in overleg blijven met de Mexicaanse en Spaanse Justitiële autoriteiten”, stelt Aachboun.

Peter Plasman – de advocaat van Johnny de Mol – verklaart in een reactie aan het AD: “Johnny de Mol neemt met verbazing kennis van deze verhalen, die hij ziet als de zoveelste ordinaire publiciteitsstunt van Aachboun. Van zware mishandeling is geen sprake geweest en poging doodslag is absurd, vooral na 6 jaar. Deze trial by media past helemaal in de chantage van de familie De Mol door dezelfde Aachboun.”

De aanleiding van alle ophef rondom Johnny en zijn ex is het boek De Mol: De machtigste mediafamilie van Mark Koster. Kaes zou hierin haar ex-verloofde van mishandeling beschuldigen. Volgens Karim Aachboun heeft zij echter niet meegewerkt aan het boek. “Onze cliënte Shima Kaes en ondergetekenden hebben niet aan dit boek meegewerkt. Integendeel, we hebben de heer Koster vóór zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé-informatie (van mijn cliënte) te willen publiceren”, liet Aachboun eerder weten. 

Beeld: ANP