Het Vergeten Kind: Hartenhuis Award 2019

Johnny de Mol: depressie lag op de loer

Johnny de Mol vertelt in ´Libelle´ opmerkelijk openhartig over de rottijd waar hij vorig jaar doorheen is gegaan, mede door een ex die aangifte tegen hem had gedaan wegens mishandeling. “Ik ben op een gegeven moment wel gaan praten. Met mijn eigen mensen, maar ook met mensen van buitenaf. Ik heb er professionele hulp bij gezocht. Ik ben niet depressief geweest, maar in de slechtste periode waren er heus ochtenden dat ik in bed lag met de gordijnen dicht en dacht: ik kom er niet uit. Het zit niet in me om daaraan toe te geven, maar ik heb wel ontdekt dat zoiets sneller op de loer ligt dan ik dacht. Uiteindelijk ben ik gewoon naar buiten blijven gaan en mensen in de ogen blijven kijken. Ik had niks te verbergen. En dan merk je dat je je meer in je hoofd haalt dan dat er in werkelijkheid speelt. Ik heb uit de gekste hoeken en gaten steun gekregen. Dat deed me goed. Gelukkig werd de zaak uiteindelijk geseponeerd.”

Foto: Brunopress