Jorgen Raymann 14102022 Ajdj (10)

Jörgen Raymann vergat zichzelf te vernieuwen

De alom gerespecteerde en gewaardeerde cabaretier Jörgen Raymann vergat zichzelf te vernieuwen heeft eens in een interview gezegd dat het belangrijk is om zichzelf te blijven vernieuwen. Heeft Jörgen dat ergens onderweg in zijn imposante carrière misschien toch ergens vergeten om zélf te doen? Heeft hij zichzelf voldoende vernieuwd? De allervriendelijkste Jörgen zei onlangs Party: “Dat ben ik zéker vergeten. Ik heb gemerkt dat wanneer het heel goed gaat met je, dat je in een soort comfortzone komt. Je denkt dan: alles gaat goed, ik hoef niet veel moeite te doen. Ik trok een jurk aan als Tante Es, ik riep een keer ‘Wie is je vader, wie is je moeder’ en ik toerde een beetje rond. Ik kon met mijn gezin op vakantie, we konden in een groot huis wonen. De houding sloop erin van: waarom zou ik meer moeten doen? Wat ik daaruit heb geleerd, is dat mensen op je uitgekeken raken als je het product niet blijft vernieuwen. Dan heb ik het vooral over mijn theaterpubliek. Wat televisie betreft, is het een ander verhaal, daar ben je ook afhankelijk van andere factoren en van derden. Die bepalen of je programma wel of niet doorgaat. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn tv-carrière, het heeft me heel veel mooie dingen gebracht.”

Foto: Andries Jelle de Jong