Jutta Leerdam Insta

Jutta Leerdam werd vier jaar lang niet ongesteld

Schaatsster Jutta Leerdam vertelt openhartig over haar voormalige eetprobleem in het YouTube-programma Open Kaart met Robbert Rodenburg: “Ik wilde zo perfect gezond eten en graag zo dun mogelijk zijn,” vertelt Jutta. De 24-jarige schaatster bekende dat ze drie jaar lang te kampen had met een eetprobleem, omdat ze ‘helemaal doorsloeg’ in het gezond willen eten om te kunnen sporten op topniveau.

Gebrainwasht

“Ik had mezelf zo gebrainwasht. Ik at alleen maar gezond en ook niet heel veel. Ik werd heel dun en dat was achteraf niet goed, want ik had op een gegeven moment gewoon geen kracht meer.”

Haaruitval

Uiteindelijk ging het mis tijdens een trainingskamp. Jutta was helemaal op en het lukt niet meer om te trainen. Door haar eetproblemen had Jutta last van haaruitval en werd ze vier jaar lang niet ongesteld.

Lichaamsbeeld

“Ze zeggen dat dat normaal is in de sport, maar dat is echt niet normaal”, zegt Jutta. De schaatsster is nu weer blij met haar lichaam, en voelt zich gezond. Toch heeft Jutta nog problemen met haar lichaamsbeeld. “Het zit altijd in mijn hoofd dat ik te dik ben. Iedereen weet dat ook om mij heen, want ik heb het er de hele dag over. Dat zal altijd een ding blijven.”

Bron: Open Kaart / Beeld: Instagram