Matthijs van Nieuwkerk

Kassa voor Matthijs van Nieuwkerk: drie ton voor drie maanden DWDD

Matthijs van Nieuwkerk heeft in 2020, het laatste jaar dat hij kon profiteren van de oude beloningsregels, drie ton gepakt bij BNNVARA. En dat terwijl DWDD maar drie maanden op tv was.

Het enorm hoge salaris van Matthijs – tijdens zijn piek verdiende hij 580.000 euro per jaar – heeft jarenlang voor enorm veel ergernis gezorgd. In 2017 stelde de NPO een salarisplafond in waardoor presentatoren niet meer kunnen verdienen dan een minister (dit jaar 209.000 euro). Matthijs’ contract viel tot en met vorig jaar echter nog onder de oude regels.

Voordat Matthijs dit jaar terug moest naar een ‘karige’ twee ton per jaar, pakte hij in zijn laatste jaar onder de oude beloningsregels – 2020 dus – een riante 299.800 euro, blijkt uit het jaarverslag van zijn werkgever BNNVARA. En dat terwijl De Wereld Draait Door vorig jaar slechts twaalf weken op de buis was.

Het is een duizelingwekkend hoge beloning voor Matthijs. Naast die twaalf weken DWDD, hebben we Matthijs verder enorm weinig gezien. Wel werkte hij achter de schermen aan zijn nieuwe zaterdagavondshow Matthijs Gaat Door, dat op oudejaarsavond zijn debuut beleefde.

Drie ton voor drie maanden DWDD is een buitengewoon hoge beloning. In 2018, toen Matthijs terugschakelde naar zes maanden DWDD per jaar, werd zijn salaris teruggeschroefd tot 363.000 euro. Een jaar later, in 2019, kwam College Tour erbij en regelde hij een salaris van 449.000 euro.

Een pleidooi van BNNVARA om het topsalaris van Matthijs te behouden ten spijt, moest de presentator er dit jaar toch écht aan gaan geloven. Zijn contract is na vorig jaar zomer verlopen en dat betekent dat hij nu onder de nieuwe salarisregels valt. Voor dit jaar geldt een salarismaximum van 209.000 euro.

bron: Mediacourant